ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Μυοκτονίες

Μυοκτονίες – Καταπολέμηση ποντικιών και τρωκτικών

Οι απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιεινή και καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Ως μυοκτονία καλείται η καταπολέμηση τρωκτικών όπως ποντικιών και αρουραίων, κάποιες φορές αναφέρεται ως εξόντωση ποντικιών ενώ πολλές φορές σχετίζεται με τον όρο απομάκρυνση αρουραίων και άλλων τρωκτικών.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις πυκνοκατοικημένες πόλεις κυρίως είναι τα τρωκτικά που αποτελούν μία πολύ σοβαρή εστία μολύνσεως. Η εταιρεία μας εκτός από τις απολυμάνσεις και απεντομώσεις αναλαμβάνει μυοκτονίες με μεγάλη αποτελεσματικότητα και επιτυχία. Η αντιμετώπιση ποντικιών μέσα σε σπίτια δεν είναι από τις εύκολες εργασίες. Απαιτεί σχεδιασμό και ένα οργανωμένο πλάνο αντιμετώπισης αρκεί να σκεφτούμε ότι τα ποντίκια πληθαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το κάθε θηλυκό ποντίκι γεννά από 30 – 80 ποντίκια το χρόνο.

Για την καταπολέμηση των τρωκτικών χρησιμοποιούμε παγίδες και δολωματικούς σταθμούς. Οι μυοκτονίες που γίνονται με χρήση τοξικών δολωμάτων δεν είναι νόμιμες, γι αυτό το λόγο η εταιρεία μας χρησιμοποιεί εγκεκριμένα προϊόντα μυοκτονίας (μυοκτόνα ή ποντικοφάρμακα) με την λιγότερη δυνατή τοξικότητα.

Η αντιμετώπιση τρωκτικών καθορίζεται ανάλογα το είδος την εποχή, το μέρος και την έκταση του προβλήματος.

 

  • Εξόντωση ποντικιών σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Απομάκρυνση ποντικιού από ντουλάπια, έπιπλα ή πατώματα σπιτιού
  • Καταπολέμηση ποντικιών στο χωράφι ή αρουραίων σε αγρόκτημα
  • Εξόντωση ποντικιών στον κήπο ή αυλές σπιτιών
  • Καταπολέμηση τρωκτικών σε αποθήκες τροφίμων
  • Αντιμετώπιση αρουραίων ή ποντικιών σε εργοστάσια, βιοτεχνίες ή επαγγελματικούς χώρους
  • Μόνιμη απώθηση ποντικιών σε χώρους εστίασης (πιτσαρίες, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κ.α.)

Για την κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις χρησιμοποιούνται διαφορετικά σκευάσματα (είτε ποντικοφάρμακα είτε συσκευές απώθησης είτε χημικά φάρμακα άμεσης εξόντωσης ποντικιών.

Οι απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες που διενεργούνται από την εταιρεία μας γίνονται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μετά από μελέτη του χώρου και την κατάλληλη χρονική περίοδο.

Οι μυοκτονίες γίνονται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο που είναι οι εποχές γέννησης των τρωκτικών. Το πρόβλημα κυρίως παρουσιάζεται με την εμφάνιση ποντικιών σε στέγες, πατώματα, υπόγεια, σκεπές και λοιπές οροφές. Για τις απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τα πιο σύγχρονα προϊόντα. Η εταιρεία μας έχει ειδική άδεια από το Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πρώην Υπουργείο Γεωργίας) και χορηγεί πιστοποιητικό απολύμανσης – απεντόμωσης και μυοκτονίας μετά το πέρας της μυοκτονίας.